WebApp-stöd

I och med den ökade användningen av smartphones har vi utvecklat en plattform för att enklare lansera webbaserade mobil-appar.

 

Webbaserat eller "riktig" app?

Den stora fördelen med webbaserade appar är att de kan användas oavsett mobil plattform (iPhone, Android, Windows Mobile m.fl.). Utvecklingskostnaden blir i jämförelse en bråkdel. Det är också enklare att kontinuerligt lägga till funktioner utan att användaren ska ladda ner en ny version.

 

Nackdelen är framförallt att prestandan är sämre än "riktiga" appar, något vi tror är övergående allteftersom mobiltelefonerna får kraftigare processorer m.m.

 

Online eller offline?

Ett mera hållbart resonemang är därför om appen i huvudsak interagerar med en server och inte gör något betydande arbete "offline". Det är därigenom stor skillnad på exempelvis ett spel och ett online-register. Med den ökade bredden på mobila plattformar tror vi på en säker framtid för mobila webappar.

 

Maximerad prestanda

För att optimera prestandan i mobila webappar konstrueras sidan automatiskt för optimal nerladdningstid. Bl.a. används följande tekniker:

  • Komprimering av data
  • Möjlighet till bakgrundsladdning av underordnade listor m.m.
  • Metoder för att minska sidförfrågningar, bl.a. inline-bilder (skickas inuti css-fil)

Vi kommer inom kort att lansera en demo-applikation. Kontakta oss för mer information.

 

Sida genererad på: 0.001 sek